Sierpleister

Sierpleister wint steeds meer terrein ten opzichte van behang. Dit komt met name door het sterk toegenomen aantal varianten. Vrijwel ieder effect is haalbaar terwijl toch de strakke uitstraling van de wand behouden blijft.

De geurarme oplosmiddelvrije kunststofgebonden sierpleisters zijn leverbaar in bijna iedere gewenste kleur en ter kleuring worden uitsluitend natuurlijke pigmenten toegepast.
Hedendaagse sierpleisters zijn hard, stootvast, afwasbaar en zijn bovendien door en door gekleurd waardoor eventuele kleine beschadigingen geen verfbeurt noodzakelijk maken.

Sierpleister bestaat voor 80% uit witte gebroken marmerkorrels en voor 20% uit bindmiddelen (lijm) en zijn in korreldiktes van 0,9 tot 4 mm verkrijgbaar.
Nieuw is de Brander tango. Dit is een spachtelputz welke zeer geschikt is voor nieuwbouw woningen. Deze spachtelputz blijft na het aanbrengen en drogen nog elastisch zodat er geen scheurvorming ontstaat tijdens het zetten van de woning .De spachtelputz is verkrijgbaar in 2 korreldiktes; 1,2 en 1,5 mm en is in bijna elke gewenste kleur leverbaar.

Sierpleister is na 24 uur pas volledig uitgehard dus voorzichtigheid na het aanbrengen is geboden.
De wanden worden door ons altijd met een voorstrijkmiddel voorbehandeld. Het voorstrijkmiddel dringt diep in de poriën van de ondergrond en zorgt voor een sterke hechting tussen wand en sierpleister. De ondergrond dient nagenoeg egaal te zijn, goed droog en schoon dus vrij van vetresten, stof, behangdeeltjes, enz..